- PhysioActivo -Newspaper WordPress Theme
ΕπικαιρότηταΤην ώρα που τα κενά του ΕΣΥ δεν καλύπτονται η Τουρκία...

Την ώρα που τα κενά του ΕΣΥ δεν καλύπτονται η Τουρκία διαφημίζει Κλινική για θεραπείες καρκινοπαθών

Τα κενά του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) όχι μόνο δεν καλύπτονται αλλά αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Την ώρα μάλιστα  που τα νοσοκομεία στην Κω και τη Ρόδο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και το ακτινοθεραπευτικό κέντρο δεν λειτουργεί ακόμα, μια ιδιωτική κλινική στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας ξεκίνησε καμπάνια διαφήμισης για τις θεραπείες της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η διαφήμιση της τουρκικής ιδιωτικής κλινικής Acibadem, με παραρτήματα στην Ολλανδία, στην Βουλγαρία και στη «Μακεδονία» (αντί Βόρεια Μακεδονία), καλεί τους Δωδεκανήσιους στα ελληνικά, να συμπληρώσουν μια φόρμα για να λάβουν δωρεάν ιατρική γνώμη για τη θεραπεία του καρκίνου.

 

Υπενθυμίζεται ότι η διαφήμιση παροχής ιατρικών υπηρεσιών απαγορεύεται στην Ελλάδα.

 

Στη συγκεκριμένη διαφήμιση, παρέχεται έκπτωση 50% στα δρομολόγια Κως – Αλικαρνασσός (Bodrum).

 

«Ως Νοσοκομείο Acibadem Bodrum, καλωσορίζουμε τους Έλληνες επισκέπτες μας από τα Δωδεκάνησα και παρέχουμε υποστήριξη στα ελληνικά καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας τους. Με την πολυεπιστημονική κλινική μας προσέγγιση, προσφέρουμε όλες τις αξονικές τομογραφίες (ΡΕΤ CΤ), ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, χημειοθεραπεία και χειρουργικές επεμβάσεις που θα χρειαστούν στη θεραπεία του καρκίνου, από τη διάγνωση έως τη θεραπεία, με ειδικές τιμές για τους επισκέπτες μας που έρχονται από τα νησιά στο Μπόντρουμ. Το Acibadem Bodrum είναι το μεγαλύτερο πλήρες νοσοκομείο στην περιοχή, με 104 κρεβάτια, 23 κρεβάτια εντατικής θεραπείας, 9 μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών, 4 χειρουργικές αίθουσες, 10 αίθουσες έκτακτης ανάγκης και ελικοδρόμιο. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λάβετε μια δωρεάν γνώμη για τη Θεραπεία του καρκίνου σας από τους ειδικούς γιατρούς της ACIBADEM! ‘Εκπτωση 50% στα δρομολόγια Kos -Bodrum», αναφέρει αναλυτικά η διαφήμιση.

 

 

Καταρρέει το Νοσοκομείο της Ρόδου εξαιτίας υποστελέχωσης 

Όλα αυτά, την ώρα που το Νοσοκομείο της Ρόδου καταρρέει εξαιτίας της υποστελέχωσης και της αδιαφορίας του κεντρικού κράτους και οι κραυγές διαμαρτυρίας των ιατρών των νοσηλευτών  και των λοιπών παραϊατρικών ιδιοκτήτων  πέφτουν στο κενό, οι Δωδεκανήσιοι χρήστες του διαδικτύου «βομβαρδίζονται» με διαφημίσεις για παροχές υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας από την γειτονική χώρα, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική».

 

«Έχουν δει την αδυναμία που υπάρχει στα Δωδεκάνησα» δήλωσε στο OPEN, η πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου Μαρία Κρητικού.

Δείτε τι λέει η ίδια για όσα συμβαίνουν.

 

 

 

Τη σοβαρότητα του εγχειρήματος επισημαίνει ο Γιατρός Νίκος Λαθουράκης από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου καλώντας το Υπουργείο Υγείας να εξετάσει προσεχτικά το θέμα, όταν είναι άγνωστη και η ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα είπε στον 98.4fm :

 

 

Τα στοιχεία

Ιδιαίτερα ανεπτυγμένος ο κλάδος του ιατρικού τουρισμού στην Τουρκία.

Μεταμοσχεύσεις μαλλιών, πλαστικές και οδοντιατρικές επεμβάσεις τα πιο δημοφιλή.

22 Βρετανοί έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2019 στο πλαίσιο επισκέψεων για ιατρικούς λόγους στην Τουρκία.

23 εκατομμύρια ιατρικοί τουρίστες παγκοσμίως το 2019 (10% από ΗΠΑ).

11,7 δισ. δολάρια η συνολική αγορά του ιατρικού τουρισμού το 2022 – εκτιμήσεις για 35,9 δισ. δολάρια το 2032.

Ο αναπτυσσόμενος ιατρικός τουρισμός και τα σκοτεινά σημεία

Η Τουρκία έχει επενδύσει πολλά στον ιατρικό τουρισμό, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από πολλές ακόμη χώρες.

Προσφέροντας πακέτα σε χαμηλό κόστος για τα δεδομένα των δυτικών κρατών, η Τουρκία θεωρείται πρωτοπόρος σε μια σειρά από θεραπείες, όπως είναι οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών και οι αισθητικές οδοντιατρικές επεμβάσεις.

 

Υπολογίζεται πως τη γειτονική χώρα επισκέπτονται περίπου 650.000 άτομα κάθε χρόνο για ιατρικούς σκοπούς, με τα έσοδα από τις δραστηριότητες αυτές να υπολογίζονται σε 3,5 δισ. δολάρια το 2022. Οι οδοντιατρικές επεμβάσεις είναι οι πλέον δημοφιλείς.

 

22 Βρετανοί έχασαν τη ζωή τους

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα πράγματα έχουν πάρει άσχημη τροπή για ασθενείς που έχουν επισκεφτεί τη γείτονα για ιατρικούς λόγους.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιώντας για τους κινδύνους του ιατρικού τουρισμού στην Τουρκία. Μάλιστα, στην οδηγία υπήρχε αναφορά για 22 Βρετανούς που έχουν χάσει τη ζωή τους, από τον Ιανουάριο του 2019, στο πλαίσιο επισκέψεων για ιατρικούς σκοπούς.

 

Σε ό,τι αφορά τους καρκινοπαθείς, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω Κατερίνα Γαβαλά τονίζει πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού «δεν έχουμε ιδέα τι φάρμακα θα χρησιμοποιηθούν για χημειοθεραπείες στην Τουρκία, καθώς είναι εκτός του ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου.

 Στα Δωδεκάνησα όπως και σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας δεν υπάρχει μητρώο ογκολογικών ασθενών.

Την τελευταία πενταετία, με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών, εξυπηρετήθηκαν διεκπεραιώνοντας διαδικαστικές εκκρεμότητες αλλά και οικονομικές, μέσω του Συλλόγου μόνο 750 ασθενείς σημειώνοντας ότι ο αριθμός των καρκινοπαθών στα Δωδεκάνησα ετησίως αυξάνεται δραματικά.

 

 

Newsroom Activo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Εγγραφείτε στο newsletter

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ PREMIUM CONTENT

PhysioActivo NEWSLETTER

ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ PHYSIOACTIVO CONTENT.

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας και στο αρχείο των ιστοριών συνδρομητών μας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Περισσότερα άρθρα

- PhysioActivo -Newspaper WordPress Theme