- PhysioActivo -Newspaper WordPress Theme
Physio ActivoΑπεργιακή κινητοποίηση σήμερα ιατρών και νοσηλευτών

Απεργιακή κινητοποίηση σήμερα ιατρών και νοσηλευτών

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο στάσης εργασίας, πραγματοποίησαν  σήμερα το πρωί 28 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία ΠΑΙΔΩΝ «Η Αγία Σοφία» και «Π. και Α. Κυριακού», για το θέμα της κατάθεσης  του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική παιδοογκολογική μονάδα της χώρας, καθώς αν περάσει θα συσταθεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”».

Στο πλευρό τους βρέθηκαν αντιπροσωπείες σωματείων όπως του ΓΝΕ «Θριάσιο», της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, του Συλλόγου Γονέων Παίδων «Η Αγία Σοφία», της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Την συμπαράστασή της εξέφρασε, εξάλλου, με ανακοίνωσή της και η ΕΙΝΑΠ.

Παραβρέθηκε επίσης ο Ηλίας Σιώρας, συνταξιούχος νοσοκομειακός ιατρός καρδιολόγος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας.

Η δήλωση του κ. Σιώρα απο το Activo :

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, ενώ μπροστά στην είσοδο του υπουργείου υπήρχε αστυνομική δύναμη.

Η κα. Μ. Γκάγκα επέμεινε στον ολιγομελή αριθμό της αντιπροσωπείας με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνάντηση η ΕΙΝΑΠ. Στη σύντομη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απαίτησαν να αποσυρθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα των εργαζομένων και των φορέων για το νομοσχέδιο και πως δεν θα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Σημειώνεται ότι, με βάση τις αποφάσεις της 5μελούς Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Παίδων «Η Αγία Σοφία» και του Σωματείου Εργαζομένων «Π. και Α. Κυριακού» οι εργαζόμενοι προχωρούν την Τετάρτη 1 Μάρτη σε απεργία και στις 9 π.μ. σε συμβολική περικύκλωση του Παιδοογκολογικού.

 Απόφαση Δ.Σ. Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας –Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ):

«…Οι βασικοί στόχοι που αφορούν τη φροντίδα των μικρών ασθενών μας, έχουν ήδη κατακτηθεί και διαρκώς βελτιώνονται με το υπάρχον πλαίσιο διοικητικής λειτουργίας, δεδομένων μάλιστα των τεράστιων παροχών του κράτους και των συλλόγων γονέων / φίλων, που υποστηρίζουν οικονομικά το έργο της καταπολέμησης του καρκίνου στο παιδί και τον έφηβο. Η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ” μπορεί ενδεχομένως να εγκυμονεί ανεξερεύνητους κίνδυνους συνδεόμενους με όλα τα ανωτέρω πεδία, αλλά και με την εύρυθμη και αδιατάρακτη διοχέτευση ανθρωπίνων και υλικών πόρων στην υπηρεσία των μικρών μας ασθενών……Επισημαίνεται, φυσικά, η αντίφαση μεταξύ της «οικονομικής αυτοτέλειας» και της πρόβλεψης για συνεχιζόμενη παροχή υψηλοτάτων ποσών από την πλευρά του κράτους για τη λειτουργία της νέας μονάδας, σε επίπεδο θεραπευτικής και υποστηρικτικής αγωγής των ασθενών, αλλά και σε επίπεδο μισθολογικού κόστους. Η οποιαδήποτε αλλαγή δομής και/ή αναθεώρηση όλων των ανωτέρω θα οδηγήσει σε ενδεχόμενη ακύρωση των επιτευγμάτων της χώρας μας στον τομέα του καρκίνου στο παιδί και τον έφηβο, σε οπισθοδρόμηση και απώλεια πολύτιμου χρόνου, καθώς πολλές διαδικασίες θα πρέπει να διακοπούν ή να επαναπροσδιορισθούν…»

 

NewsRoom Activo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Εγγραφείτε στο newsletter

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ PREMIUM CONTENT

PhysioActivo NEWSLETTER

ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ PHYSIOACTIVO CONTENT.

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας και στο αρχείο των ιστοριών συνδρομητών μας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Περισσότερα άρθρα

- PhysioActivo -Newspaper WordPress Theme