- PhysioActivo -Newspaper WordPress Theme
ΕπικαιρότηταECDC: Φόβος για χολέρα και άλλων μολυσματικών ασθενειών σε Τουρκία και...

ECDC: Φόβος για χολέρα και άλλων μολυσματικών ασθενειών σε Τουρκία και Συρία

Σε αναστάτωση βρίσκεται  το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) για την πιθανότητα διασποράς σοβαρών λοιμωδών ασθενειών στις σεισμόπληκτες περιοχές  της Συρίας και Τουρκίας τις επόμενες 2 έως 4 εβδομάδες , αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Eυρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Η χολέρα προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο βορειοδυτική Συρία. Οι αρχές έχουν αναφέρει από το Σεπτέμβριο του 2022  χιλιάδες κρούσματα καθώς η χώρα προσπαθεί να ελέγξει το ξέσπασμα που καραδοκεί.

 

ΕCDC: Κίνδυνος από μολυσμένα τρόφιμα και νερό

To ΕCDC σημειώνει ότι οι ασθένειες που μεταδίδονται από τα τρόφιμα και το νερό, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού και οι λοιμώξεις που μπορεί να προληφθούν με εμβόλιο αποτελούν κίνδυνο την επόμενη περίοδο, με πιθανότητα να προκαλέσουν εστίες, ιδίως καθώς οι επιζώντες μετακομίζουν σε προσωρινά καταφύγια.

Τέλος, το ECDC αναφέρει ότι η δημιουργία συστημάτων επιτήρησης της υγείας από το δημόσιο υγειονομικό προσωπικό θα διευκολύνει την έγκαιρη προειδοποίηση και ανίχνευση εστιών. Διεθνείς οργανισμοί σχεδιάζουν να αναπτύξουν κινητά εργαστήρια στις πληγείσες περιοχές και μπορούν επίσης να παρέχουν βοήθεια εμπειρογνωμόνων στις δύο πληγείσες χώρες.

 

Ο κ. Γκίκας  Μαγιορκίνης καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου ΕΚΠΑ, αναφέρθηκε  στον κίνδυνο εμφάνισης επιδημιών και μολυσματικών νόσων  τόνισε για τον μεγάλο κίνδυνο της  χολέρασ, η οποία εμφανίζεται όταν οι θερμοκρασίες ανέβουν.

Χαρακτηριστικά δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ: 

«Το βασικό στοιχείο που βλέπουμε σε τέτοιου επιπέδου καταστροφές είναι η καταστροφή του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης. Αυτά τα δύο συστήματα είναι βασικά στοιχεία της υγειονομικής κατάστασης μιας πόλης, γιατί από τη μία ο κόσμος παίρνει καθαρό νερό, το οποίο αν δεν είναι πόσιμο δεν μπορεί να το καταναλώσει και το δεύτερο στοιχείο είναι ότι αυτό το νερό δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το νερό της αποχέτευσης» .

NewsRoom Activo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Εγγραφείτε στο newsletter

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ PREMIUM CONTENT

PhysioActivo NEWSLETTER

ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ PHYSIOACTIVO CONTENT.

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας και στο αρχείο των ιστοριών συνδρομητών μας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Περισσότερα άρθρα

- PhysioActivo -Newspaper WordPress Theme